Du er her: Hjem | Nyheter

A-vitaminer og andre stoffer i kosmetiske produkterKosmetikkleverandørenes forening KLF registrerer oppmerksomhet rundt medieoppslag om A-vitaminer og andre stoffer i kosmetiske produkter.

Tilsetning av A-vitaminer skyldes ønske om slik tilsetning fra forbrukerne. Forbrukergrupper som ikke ønsker slik tilsetning kan uten problemer velge produkter uten A-vitaminer.

For ordens skyld vil KLF understreke at grenseverdien for A-vitaminer i kosmetiske produkter i Norge lenge har vært lavere enn i øvrige EU-land, og at nye EU-regler ikke ventes å endre på dette for Norges del. Norske forbrukere får dermed mindre A-vitaminer i kosmetiske produkter enn forbrukere i andre land.

Når det gjelder øvrige stoffer det fokuseres på gjelder for samtlige vedkommende at aktuelle tilsetningsmengder holder seg innenfor fastsatte grenser i det strenge regelverket for kosmetikk vi har i Norge. Det er dermed ingen grunn til å være engstelig for å bruke kjente merker kjøpt ved norske utsalgssteder.Oslo, 1. november 2012
KLF